Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΩΣ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ



"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02609 ] [ 2013.03.03 00:00 ]



".....Η υπόθεση Chakrabarty ήταν ένα δικαστικό ορόσημο της Ιστορίας. Το κοινό δεν είχε την παραμικρή ιδέα, όσο διαρκούσε η διαδικασία. Η General Electric κι ο καθηγητής Chakrabarty πήγαν στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών μ' ένα μικρόβιο για περιορισμό των πετρελαιοκηλίδων.

Είπαν ότι τροποποίησαν το μικρόβιο στο εργαστήριο, άρα ήταν εφεύρεση. Το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών έριξε μια ματιά στην "εφεύρεση" και είπε: Ξεχάστε το. Οι άδειες ευρεσιτεχνιών δεν καλύπτουν ζωντανούς οργανισμούς, δεν είναι εφεύρεση απορρίπτεται.

Τότε η General Electric και ο Δρ. Chakrabarty προσέφυγαν στο εφετείο, το οποίο προς έκπληξη όλων, απέρριψε την προηγούμενη απόφαση.

Αυτό το μικρόβιο, είπαν, μοιάζει περισσότερο με χημικό αντιδραστήριο παρά με άλογο ή μέλισσα. Δεν γνώριζαν στοιχειώδη βιολογία! Σ' αυτούς έμοιαζε πιο πολύ με χημικό. Αν είχε κεραίες, μάτια, φτερά, ή πόδια, δεν υπήρχε περίπτωση να του δώσουν άδεια ευρεσιτεχνίας.

Τότε έκανε έφεση το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών, και επέμενε ότι δεν μπορείς να πατεντάρεις καμία μορφή ζωής.

Ο οργανισμός μου κλήθηκε να καταθέσει από θέση αμεροληψίας. Αν δώσετε πατέντα σ' αυτό το μικρόβιο, είπαμε, σημαίνει πως, χωρίς καμία καθοδήγηση από το Κογκρέσο ή δημόσια συζήτηση, η ιδιοκτησία των δομικών στοιχείων της ζωής θα περιέλθει στις εταιρείες.

Χάσαμε με διαφορά μιας ψήφου κι ο δικαστής Burger είπε: Άπτεται σημαντικών ζητημάτων, μα εμείς λάβαμε μια απόφαση μικρής σημασίας.

7 χρόνια μετά, το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών εξέδωσε την ακόλουθη απόφαση: Εκδίδεται άδεια ευρεσιτεχνίας για οποιαδήποτε μορφή ζωής, εκτός από γεννημένο άνθρωπο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α. αποφάσισε ότι οι ζωντανοί οργανισμοί που έχουν παραχθεί στο εργαστήριο, μπορούν να κατοχυρωθούν ως ευρεσιτεχνίες.
Το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α. κλήθηκε να αποφασίσει αν μια εταιρεία μπορεί να ελέγχει νέες μορφές ζωής.

Αν επιτρέψουμε σε μια εταιρεία να έχει την αποκλειστική ιδιοκτησία μιας μορφής ζωής, τι δείχνει αυτό, όσον αφορά το σεβασμό μας προς την ζωή;

Μέσω γονιδιακής επεξεργασίας, ερευνητές του Harvard δημιούργησαν ποντίκια επιρρεπή σε καρκίνο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά αποφάσισε ότι το γενετικά σχεδιασμένο ποντίκι μπορεί να κατοχυρωθεί.

Ο Καναδικός λαός δεν πιστεύει ότι οι μορφές ζωής είναι εφευρέσεις των εταιρειών.

Επιστήμονες ψάχνουν όλο τον πλανήτη για πολύτιμα γονίδια D.N.A.. Τα κατοχυρώνουν και μετά τα πουλούν....."


ΠΗΓΗ:









ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]


"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02605 ] [ 2013.02.27 00:00 ]

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02444 ] [ 2012.09.30 00:00 ]

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02297 ] [ 2012.05.18 00:00 ]

"ΠΟΛΕΜΟΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00008 ] [ 2008.01.01 00:00 ]

"ΠΕΡΣΕΥΣ";;;;
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00021 ] [ 2012.08.02 00:00 ]

"ΝΕΜΕΤΩΡ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00002 ] [ 2009.10.24 24:00 ]
ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΡΕΟΥΣΑ ΝΟΜΙΚΗ ΤΕΡΑΤΟΓΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΒΙΑΙΩΣ ΔΕΚΑΤΡΙΑ (13) ΝΟΜΙΚΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΙΣΑΝΔΡΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΚΟΥ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΩΣ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΜΟΡΦΗΣ Ή ΤΡΙΠΡΟΣΩΠΗΣ ΕΝΤΟΜΟΕΙΔΟΥΣ ΕΚΑΤΑΙΑΣ ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΦΙΓΟΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΠΑΥΣΗ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ ΠΑΥΣΗ ΤΕΧΝΟΓΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΓΟΝΙΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ