Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΑΤΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ - Ο Αϊ Βέϊ Βέϊ ~ Ai Wei Wei ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ: "Το Πεκίνο είναι ένας εφιάλτης - Ένας διαρκής εφιάλτης" "Το χειρότερο πράγμα για το Πεκίνο είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να εμπιστευθείς το δικαστικό σύστημα"




"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 02036 ] [ 2011.09.12 00:00 ]



ΦΥΣΙΚΑ Ο Αϊ Βέϊ Βέϊ ~ Ai Wei Wei ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Η ΤΡΙΜΟΡΦΗ ΕΚΑΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΚΙΝΟΥ-ΚΙΝΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΙΩΣΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ



Η ΤΡΙΜΟΡΦΗ ΕΚΑΤΗ






Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr
15:57 Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011




«Διαρκή εφιάλτη» χαρακτήρισε σε κείμενο του στο Newsweek ο διάσημος Κινέζος καλλιτέχνης και διαφωνών με το καθεστώς Άι Βέι Βέι την ζωή στο Πεκίνο.

"Το Πεκίνο είναι ένας εφιάλτης. Ένας διαρκής εφιάλτης" έγραψε χαρατηριστικά στο κείμενο του στο περιοδικό Newsweek ο σχεδιαστής μεταξύ άλλων του διάσημου ολυμπιακού σταδίου του Πεκίνου σε σχήμα φωλιάς πουλιού.

"Το χειρότερο πράγμα για το Πεκίνο είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να εμπιστευθείς το δικαστικό σύστημα" αναφέρει σε κείμενό του, o 54χρονος καλλιτέχνης, για την πρωτεύουσα που χαρακτήρισε ως δύο διαφορετικές πόλεις. “Η μία αποτελείται από την εξουσία και το χρήμα. Άνθρωποι που δε νοιάζονται για τους γείτονές τους, που δεν τους έχουν καμία εμπιστοσύνη. Η άλλη πόλη είναι αυτή της απελπισίας. Βλέπω ανθρώπους στα λεωφορεία και δε βλέπω καμία ελπίδα στα μάτια τους".

Αναφερόμενος δε στις περιπέτειες του με το κινεζικό καθεστώς είπε ότι "το μαρτύριό μου με έκανε να καταλάβω ότι σε αυτή την κοινωνική δομή υπάρχουν πολλά κρυμμένα σημεία όπου βάζουν τους ανθρώπους χωρίς ταυτότητα. Χωρίς όνομα, απλώς έναν αριθμό".


ΠΗΓΗ:








ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ


"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00808 ] [ 2008.10.01 03:00 ]

"ΝΕΜΕΤΩΡ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00002 ] [ 2009.10.24 24:00 ]
ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΡΕΟΥΣΑ ΝΟΜΙΚΗ ΤΕΡΑΤΟΓΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΒΙΑΙΩΣ ΔΕΚΑΤΡΙΑ (13) ΝΟΜΙΚΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΙΣΑΝΔΡΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΚΟΥ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΩΣ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΜΟΡΦΗΣ Ή ΤΡΙΠΡΟΣΩΠΗΣ ΕΝΤΟΜΟΕΙΔΟΥΣ ΕΚΑΤΑΙΑΣ ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΦΙΓΟΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΠΑΥΣΗ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ ΠΑΥΣΗ ΤΕΧΝΟΓΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΓΟΝΙΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ