Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΜΟΥΑΜΑΡ ΑΛ-ΚΑΝΤΑΦΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ ΒΕΔΟΥΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΚΟΝΤΑ SIRT ΤΟ 1942 - Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΒΕΡΒΕΡΩΝ ΑΡΑΒΟΠΟΙΗΜΕΝΗ - ΕΛΑΒΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01831 ] [ 2007.03.07 00:00 ]



Μουαμάρ αλ-Καντάφι γεννήθηκε σε μια σκηνή Βεδουίνων στην έρημο κοντά Sirt το 1942. Η οικογένειά του ανήκει σε μια μικρή φυλή των Βερβέρων αραβοποιημένη, η Qaddadfa, οι οποίοι είναι stockherders με εκμεταλλεύσεις της Hun Oasis. Ως παιδί, ο Καντάφι παρακολούθησε ένα μουσουλμανικό δημοτικό σχολείο, στη διάρκεια του οποίου τα σημαντικότερα γεγονότα που συμβαίνουν στον αραβικό κόσμο-τον αραβικό ήττα στην Παλαιστίνη το 1948 με τις ισραηλινές δυνάμεις και Νάσερ άνοδος του στην εξουσία στην Αίγυπτο το 1952-τον επηρέασε βαθύτατα. Τελείωσε τις σπουδές του σχολείου δευτεροβάθμιας κάτω από ένα ιδιωτικό δάσκαλο στο Misurata, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη μελέτη της ιστορίας.

Μουαμάρ αλ-Καντάφι


Στη Λιβύη, όπως και σε πολλές άλλες αραβικές χώρες, η είσοδος στο στρατιωτική ακαδημία και μια σταδιοδρομία ως αξιωματικός του στρατού τέθηκαν στη διάθεση των μελών των κατώτερων οικονομικά στρώματα μόνο μετά την ανεξαρτησία. Μια στρατιωτική καριέρα που προσφέρει μια νέα ευκαιρία για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, για την ανοδική οικονομική και κοινωνική κινητικότητα, και ήταν για πολλούς το μόνο διαθέσιμο μέσο πολιτικής δράσης και της ταχείας αλλαγής. Για Καντάφι και πολλοί από τους συναδέλφους αξιωματικούς του, οι οποίοι κινούμενη από το εμπορικό σήμα του Νάσερ του αραβικού εθνικισμού, καθώς και από ένα έντονο μίσος για το Ισραήλ, μια στρατιωτική σταδιοδρομία ήταν ένα επαναστατικό προσανατολισμό.

Καντάφι εισήλθε στο Λιβυκό στρατιωτική ακαδημία στο Βεγγάζης το 1961 και, μαζί με τους περισσότερους από τους συναδέλφους του από την Επαναστατική Διοίκηση του Συμβουλίου, αποφοίτησε κατά την περίοδο 1965-66. Μετά την παραλαβή προμήθειά του, επιλέχτηκε για αρκετούς μήνες της επιμόρφωσης στην Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst , στην Αγγλία. [ παραπομπή που απαιτείται ] για τη σύνδεση Καντάφι με τους Λειτουργούς ελεύθερη κυκλοφορία άρχισε κατά τη διάρκεια των ημερών του ως δόκιμος. Η απογοήτευση και την ντροπή που αισθάνονται οι λιβυκές αξιωματικούς που στέκονταν ανήμποροι από την εποχή των γρήγορων και ταπεινωτική ήττα από το Ισραήλ των αραβικών στρατών σε τρία μέτωπα, το 1967 τροφοδοτήθηκε αποφασιστικότητά τους να συμβάλουν στην αραβική ενότητα μέσα από την ανατροπή της Λιβύης μοναρχία.

Ένα από τα πρώτα συνωμότης, άρχισε το πρώτο σχέδιο του για την ανατροπή της μοναρχίας, ενώ στο στρατιωτικό κολέγιο. Έλαβε περαιτέρω στρατιωτική εκπαίδευση στην Ελληνική Στρατιωτική Ακαδημία στην Αθήνα, στην Ελλάδα [9] και στο Ηνωμένο Βασίλειο. [10]


ΠΗΓΕΣ:







ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]

"ΘΗΣΕΥΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00009 ] - [ 2010.11.01 00:00 ]
Ο ΑΝΤΙ ΜΕΤΑΤΡΟΝ ΚΑΙ Ο ΠΑ.ΣΥ.Α. ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΩΝΤΑΣ ΤΟ «ΠΤΩΜΑ» ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΩΘΕΙΣΗΣ Ο.Ε.Α. ΑΝΑΣΥΡΟΥΝ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΔΡΑ ΠΛΕΟΝ ΑΣΥΝΤΟΝΙΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΥΤΟΔΙΑΣΥΡΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΡΦΑΝΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΤΕΡΑ-ΜΗΤΡΑ-ΜΑΤΡΙΧ ΟΛΑ ΤΑ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ @ Ο.Ε.Α. @ Εψιλον @ ΛΙΒΥΗ @ ΚΑΝΤΑΦΙ @ ΛΑΛΑΣ @ «UNITED AFRICA» @ «UNITED MACEDONIA» @ «NEW ATLANTIS» @ «ΓΚΡΙΖΟΙ» ΜΕ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΑ-ΑΔΕΛΦΗ ΟΝΟΜΑΤΙ "ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ" ΩΣ "ΑΝΩΝΥΜΟ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΕΚΠΑΙΡΕΩΣΗΣ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΩΝ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΝ" ΜΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΙΚΩΣ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΔΙΔΥΜΑ ΘΗΛΥΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  @ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» @ «ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ»