Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΒΕΡΒΕΡΟΙ ~ ΑΜΑΖΙΝΟΙ ή BERBERS ~ AMAZIGHS ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΚΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ "TAMAZGHA DEMOCRATIQUE" - EN GRECE AMAZIGH




"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01840 ] [ 2007.03.15 00:00 ]



ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΕΡΒΕΡΩΝ ~ ΑΜΑΖΙΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



Τετάρτη, 16 Φεβρουάριος 2011 10:59


Την Πέμπτη στις 10 του Φλεβάρη περίπου στις 9 το βράδυ βγήκα από το σπίτι μου στον Αγ. Παντελεήμoνα για να πάω στο περίπτερο της γειτονιάς μου.

Υπήρχε σταθμευμένο εκεί, ένα αυτοκίνητο μάρκας Fiat Punto από το οποίο κατεβήκαν δύο άτομα. Μου αφαίρεσαν με τη βία το πορτοφόλι και το κινητό μου και με την απειλή μαχαιριού με έσπρωχναν για να με βάλουν μέσα στο αυτοκίνητο τους. Ευτυχώς, 2 φίλοι πέρναγαν εκείνη τη στιγμή στο δρόμο και είδαν τι γινόταν και άρχισαν να φωνάζουν και να τρέχουν προς το μέρος μου.

Μέσα σε δύο χρόνια, είναι η τρίτη φορά που δέχομαι επίθεση από άτομα αραβόφωνα τα οποία προφανώς εκτελούν τις εντολές κάποιων στους οποίους δεν αρέσει η πολιτική μου δραστηριότητα.

Στο Μαρόκο, που είναι και η χώρα καταγωγής μου, συμμετείχα στο κίνημα για την αναγνώριση και τα δικαιώματα του λαού των Βερβέρων και πολλοί φίλοι και συναγωνιστές μου βρίσκονται γι'αυτό το λόγο στις φυλακές. Στην Ελλάδα, έχουμε συγκροτήσει το σύλλογο "TAMAZGHA DEMOCRATIQUE".

Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε την ελληνική κοινωνία γύρω από το ζήτημα της καταπίεσης του βερβέρικου λαού και να στηρίξουμε τα μέλη μας απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως μετανάστες και ως εργαζόμενοι πάντα σε συντονισμό με το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα.

Για το λόγο αυτό συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις με την Ένωση Μεταναστών Εργατών και την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή. Όσοι ενοχλούνται από τα κινήματα που διεκδικούν δικαιώματα για τους απλούς ανθρώπους, πρέπει να αποδεχτούν (όπως αναγκάστηκε να κάνει ο Μουμπάρακ) ότι οι μέχρι πρότινως παντοδύναμες δικτατορίες στις χώρες της Β. Αφρικής τρίζουν και πέφτουν. Οι λαοί ξεσηκώνονται, διεκδικούν δημοκρατικά δικαιώματα και ενωμένοι Βερβέροι και Άραβες μπορούμε να αναγκάσουμε όσους μας καταπιέζουν, να μας αδειάσουν τη γωνιά όπως έγινε η αρχή στην Τυνησία και την Αίγυπτο.

Alayet Fadel

Last modified on Τετάρτη, 16 Φεβρουάριος 2011 13:00


ΠΗΓΗ:






ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]


"ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00003 ] - [ 2009.09.25 24:00 ]

"ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00005 ] - [ 2010.01.13 00:00 ]

"ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00006 ] - [ 2010.01.31 00:00 ]

"ΑΡΧΙΔΑΜΟΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00032 ] [ 2011.03.06 00:00 ]
ΟΙ 300 ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΤΗΣ «ΝΟΜΙΚΗΣ» ΚΑΙ ΝΥΝ «ΥΠΑΤΙΑΣ» ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΤΑΓΜΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΓΕΩΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΕΩΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ "ΤΡΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΓΕΩΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ" ΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΗΞΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΦΥΣΕΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΩΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΘΕΜΙΤΩΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΡΩΝΤΕΣ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΒΟΡΕΙΟΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΒΕΡΒΕΡΟΥΣ - ΑΜΑΖΙΝΟΥΣ ~ BERBERS - AMAZIGHS ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΑΛΛΟΘΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣ 300 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ