Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ - "Συνεδριάζει στη Βιέννη η Μικτή Επιτροπή Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων & Καθολικών"




"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01663 ] [ 2010.09.28 00:00 ]






Πέμπτη, 23 Σεπτέμβριος 2010

Συντάχθηκε απο τον/την Romfea.gr 16:50









Την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 στην Βιέννη, ξεκίνησε η συνεδρία της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, η οποία φιλοξενείται από τον Καρδινάλιο Christoph Schönborn.

Συμπρόεδροι της Μικτής Επιτροπής είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης (Οικουμενικό Πατριαρχείο), και ο Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών, Αρχιεπίσκοπος Kurt Koch.

Πριν την έναρξη των εργασιών τους συνέδρους χαιρέτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Βιέννης Καρδινάλιος Κριστόφ Σόνμπορν και ο Μητροπολίτης Βιέννης Μιχαήλ.

Η πρώτη μέρα των συνεδριών αφιερώθηκε στη μεθοδολογία της περαιτέρω εργασίας με θέμα «Πρωτεία του Επισκόπου Ρώμης την πρώτη χιλιετία».

Οι σύνεδροι αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το τι καθεστώς πρέπει να έχει το σχετικό κείμενο, το οποίο εν μέρει εξετάσθηκε στα πλαίσια της προηγούμενης συνεδρίας της Επιτροπής.

Το βράδυ, στις 22 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος της Βιέννης Μιχαέλ Χοϊπλ παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμή των συνέδρων.

Οι εργασίας της Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ρ/Καθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας θα συνεχιστούν μέχρι τη Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου.

Τέλος στην Συνάντηση συμμετέχουν είκοσι μέλη εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, και με εξαίρεση το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, εκπροσωπήθηκαν όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες:

Οικουμενικό Πατριαρχείο, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Πατριαρχείο Αντιοχείας, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Πατριαρχείο Μόσχας, Πατριαρχείο Σερβίας, Πατριαρχείο Ρουμανίας, Πατριαρχείο Γεωργίας, Εκκλησία Κύπρου, Εκκλησία Ελλάδος, Εκκλησία Πολωνίας, Εκκλησία Αλβανίας και Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας.