Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΜΑΜΩΝΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΣΕ ΜΗΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ - ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ


"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01659 ] [ 2010.09.24 00:00 ]



Παρασκευή, 24 Σεπτέμβριος 2010 09:00


Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης από την είδηση ότι μια 40χρονη Ελληνίδα είχε στήσει ολόκληρο σχέδιο προκειμένου να πουλήσει το βρέφος που πριν από λίγες ημέρες είχε γεννήσει η κόρη της.

Η γυναίκα συνελήφθη επ' αυτοφώρω την ώρα που κρατούσε στα χέρια της το αγοράκι και παζάρευε την πώλησή του με κάποιον ενδιαφερόμενο!

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη προχθές, όταν η 40χρονη γυναίκα άρπαξε το εγγονάκι της (που είχε γεννηθεί πριν από τρεις ημέρες στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου) και βγήκε... παγανιά! Σύμφωνα με την αστυνομία, η 40χρονη πήρε τους δρόμους ψάχνοντας για υποψήφιους αγοραστές. Αφού περιηγήθηκε για λίγο στις γειτονιές του Ηρακλείου, σταμάτησε τελικά σε ένα κατάστημα της πόλης, όπου μπήκε μέσα κρατώντας το εγγονάκι της στην αγκαλιά. Η γυναίκα ζήτησε από τους υπαλλήλους να δει τον υπεύθυνο του καταστήματος, στον οποίο άρχισε να εξιστορεί τις άθλιες οικονομικές συνθήκες υπό τις οποίες ζει η κόρη της, αλλά και η υπόλοιπη οικογένειά της. Μάλιστα, η 40χρονη ζήτησε από τον άνδρα πληροφορίες για κάποιο ίδρυμα στο οποίο θα μπορούσαν να βρουν βοήθεια. Ο καταστηματάρχης τη λυπήθηκε και αφού είδε ότι δεν έκανε κάτι κακό ούτε ζητούσε ελεημοσύνη, προσπάθησε να την εξυπηρετήσει δίνοντάς της πληροφορίες για ένα ίδρυμα που θα μπορούσε να τη βοηθήσει.

Ομως, στη συνέχεια η 40χρονη άλλαξε τροπάρι και με ύφος δυστυχισμένο -που, ωστόσο, δεν μαρτυρούσε ταραχή- ζήτησε από τον άναυδο καταστηματάρχη, ούτε λίγο ούτε πολύ, να μεσολαβήσει ώστε να βρεθεί άτεκνο ζευγάρι το οποίο θα ήθελε να υιοθετήσει το νεογέννητο αγοράκι! Η ίδια δεν ανέφερε από την αρχή το αντάλλαγμα, καθώς όπως είπε, στην περίπτωση που βρισκόταν κάποια οικογένεια που θα υιοθετούσε το μωρό, το ποσό τού ανταλλάγματος θα το καθόριζε η κόρη της, η μητέρα του παιδιού. Αναυδος ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού έσπευσε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου συνέλαβαν τη γυναίκα και την παρέπεμψαν για απόπειρα παράνομης υιοθεσίας νεογέννητου βρέφους.

Η ιστορία έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, αφού όπως λένε οι κάτοικοι, είναι ασύλληπτο το γεγονός ότι ο διαμεσολαβητής για την παράνομη υιοθεσία ήταν η ίδια η γιαγιά του βρέφους!


ΠΗΓΗ: