Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΑΝΕΣ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ (ΕΒΡΑΙΟΙ) ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ "ΚΤΥΠΗΜΑ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ" ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ



"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01620 ] [ 2010.08.21 00:00 ]




ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ «ΘΥΜΑΤΑ» ΕΒΡΑΙΟΙ (ΒΛΕΠΕ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ) ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ



ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟΥ ΚΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΩΣΤΕ (ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ) ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗΣ ΓΑΖΑΣ ΕΝΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΓΥΣ ΠΕΡΙΟΧΗ







Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010







"Το Ισραήλ έχει μόνο τρεις μέρες περιθώριο να πλήξει τον ιρανικό σταθμό του Μπουσέρ, προτού φορτωθεί πυρηνικό καύσιμο στον αντιδραστήρα", δήλωσε χθες στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Τζον Μπόλτον.

Πρoσέθεσε ωστόσο ότι "δεν βλέπει κάποια σχετική προετοιμασία από τον πρόεδρο Ομπάμα ούτε από το Ισραήλ", γεγονός που θα αποτελέσει "νίκη της Τεχεράνης".

Ο ίδιος διπλωμάτης -εξέχον στέλεχος των Νεοσυντηρητικών (Τσένι, Ράμσφελντ, Γούλφοβιτς, Περλ, Ζέλικ κ.ά.)- είχε μιλήσει λίγες ώρες νωρίτερα στο συντηρητικό δίκτυο Fox για "οκτώ μέρες περιθώριο" ώστε να πληγεί ο πρώτος πυρηνικός σταθμός του Ιράν. Αναθεώρησε όμως προς τα κάτω, όταν η Τεχεράνη ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας στις 21 Αυγούστου.

"Μόλις ο σταθμός αρχίσει να λειτουργεί θα είναι πολύ αργά για βομβαρδισμούς. Θα εκλυθεί ραδιενέργεια με τεράστιες συνέπειες στον άμαχο πληθυσμό", προσέθεσε ο Μπόλτον, επικρίνοντας τη Ρωσία για τη συμμετοχή της στο σχέδιο του Μπουσέρ. Κοντά στις εγκαταστάσεις -1.200 χιλιόμετρα νοτίως της Τεχεράνης- συνέβη χθες ένα περίεργο ατύχημα με ιρανικό F4. Ο πιλότος το εγκατέλειψε και σώθηκε, αλλά το αεροσκάφος συνετρίβη.

Ο Μπόλτον δήλωσε ξεκάθαρα ότι το Ισραήλ "έχασε την ευκαιρία" να βομβαρδίσει προληπτικά τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, όπως έκανε το 1981 με τον ιρακινό πυρηνικό αντιδραστήρα του Οσιράκ και το 2007 με τον αντιδραστήρα της Συρίας, βορειοκορεατικής τεχνογνωσίας. "Αν το Ιράν αποκτήσει πυρηνική ικανότητα ο κόσμος θα γίνει πολύ επικίνδυνος. Θα ακολουθήσουν Αίγυπτος, Σ. Αραβία, Τουρκία και άλλα κράτη", προειδοποίησε το "γεράκι" της Ουάσιγκτον.

"Οποιαδήποτε επίθεση στις πυρηνικές μας εγκαταστάσεις θα είναι έγκλημα του διεθνούς δικαίου με παγκόσμιες επιπτώσεις", απάντησε στο πρακτορείο IRNA o επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.

Ο ίδιος είχε εξαγγείλει προχθές τη δημιουργία στις αρχές του 2011 ενός τρίτου σταθμού εμπλουτισμού ουρανίου στο Ιράν (μετά το Νατάνζ και το Ισφαχάν) σε τοποθεσία που δεν διευκρίνισε.

Απτόητοι από το τέταρτο πακέτο κυρώσεων του ΟΗΕ στις 9 Ιουνίου, οι Ιρανοί απλώνουν δίχτυ αντιαεροπορικής προστασίας γύρω από το Μπουσέρ και δείχνουν στις κάμερες... ομαδικούς τάφους για τους επίδοξους Αμερικανούς εισβολείς (δήλωση του πρώην αρχηγού των Φρουρών της Επανάστασης, Χουσεΐν Μογκαντάμ). Επιπλέον χθες ο υπουργός Αμυνας, Αχμάντ Βαχιντί, προανήγγειλε την επίδειξη νέων ιρανικών όπλων (πύραυλοι, ταχύπλοες βάσεις εκτόξευσης και μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας), που θα αποτρέψουν κάθε σκέψη των Αμερικανο-ισραηλινών για επίθεση.

Σενάρια

Επίθεση μετά την έξοδο Γκέιτς
Σύμφωνα με πηγές του ισραηλινού στρατού που επικαλείται η Jerusalem Post, οι πιθανότητες επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα αυξηθούν το 2011, μετά την αποχώρηση του Αμερικανού υπουργού Αμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς. Ο ίδιος προανήγγειλε την εθελουσία έξοδό του για "προσωπικούς λόγους". Στις αρχές Αυγούστου, εξάλλου, ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Μάικ Μιούλεν, δήλωσε απροκάλυπτα ότι υπάρχουν έτοιμα σχέδια επίθεσης στο Ιράν, έστω κι αν "ανησυχεί βαθιά για τις συνέπειές τους".

ΠΗΓΗ:






ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]



"ΑΡΧΙΔΑΜΟΣ"


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00029 ] - [ 2010.08.20 00:00 ]

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ Κ. ΓΚΡΟΖΟΥ ΤΟ ΗΓΕΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΟΠΟΥ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΚΗΦΗΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΕΧΘΗ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΟΚΙΝΗΤΟ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΚΗΡΥΣΕΙ ΑΝΑΙΤΙΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΗΘΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ