Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2005 - ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2010-06-02 ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜ

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01525 ] [ 2010.06.02 00:00 ]

Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2005 - ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2010-06-02 ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2010-06-02 ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΕΝΑ E-MAIL ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.] ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ.

ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ".

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ E-MAIL ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΕΙΧΕ ΩΣ ΘΕΜΑ:

"ΧΑΘΗΚΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙ - ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ Ε-ΜΑΙΛ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΣΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ".

ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΩΘΗΣΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ E-MAIL ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΙΑΣ ΠΙΘΑΝΗΣ ΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ Ή ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ.

ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΟΧΛΗΣΗ.

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

s-spyropoulos@pa-sy-a.gr

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 2010-06-02 ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ E-MAILS ΠΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ.

ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ:

Βλέπετε, κύριοι, ότι και ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ κάνουν λάθη, καμμιά φορά...συμβαίνουν αυτά.
Μία γυναίκα.

ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ:


ΑΠΟ Κακλαμάνης Απόστολος <apkaklamanis@parliament.gr>

ΠΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ - [ΠA.ΣY.Α.] <panellhnios-syndesmos-andrwn@pa-sy-a.gr>

ΘΕΜΑ RE: ΧΑΘΗΚΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙ - ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ Ε-ΜΑΙΛ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΣΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
ΗΜ. Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010 12:07 μμ

Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας.

Επειδή τις τελευταίες μέρες οι υπολογιστές όλων μας έχουν βομβαρδιστεί με το μήνυμα της εξαφάνισης του μικρού Γιώργου Μεσσήνη, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το παιδάκι έχει βρεθεί από το 2005, σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.
http://archive.enet.gr/online/online_text?c=112&id=37906936

Γραφείο πρ. Προέδρου Βουλής

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΧΘΕΣΙΝΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟ E-MAIL ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ enet

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ E-MAIL ΕΙΧΕ ΩΣ ΘΕΜΑ:

"ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ Τ0Υ 2005 ΠΟΥ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ"

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ enet ΠΟΥ ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΜΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 02/06/2005

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ στο Διαδίκτυο κινητοποίησε όλη την Ελλάδα

http://archive.enet.gr/online/online_text?c=112&id=37906936

Βρήκε τον γιο του και τους ανθρώπους

Του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχει ελληνικός υπολογιστής που δεν έλαβε αυτές τις μέρες ένα ηλεκτρονικό μήνυμα για την εξαφάνιση ενός 11χρονου αγοριού.

Ο 11χρονος Γιώργος Μεσσήνης περιπλανήθηκε από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο πατέρας του Θόδωρος εστειλε μήνυμα στο Ιντερνετ και έλαβε κύμα συμπαράστασης

Η δικτυακή έκκληση του πατέρα του πέρασε κάθε τηλεφωνικό καλώδιο και τρύπωσε στις οθόνες, φτιάχνοντας έναν τρομερό ιστό αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Και ενώ το αγόρι είχε βρεθεί από τη νύχτα του Σαββάτου, τα e-mail συμπαράστασης και κουράγιου έφταναν ποταμηδόν στον υπολογιστή του Θόδωρου Μεσσήνη.

«Καλημέρα σας, απευθύνομαι σε εσάς για βοήθεια στην εύρεση του παιδιού μου, που εξαφανίστηκε χθες το απόγευμα από το σπίτι του στην Αθήνα. Το όνομά του είναι Γιώργος Μεσσήνης και είναι έντεκα χρόνων. Παρακαλώ βρείτε τη φωτογραφία του συνημμένη σε αυτό το μήνυμα. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας».

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε σε πέντε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ο 35χρονος το πρωί της περασμένης Παρασκευής και αφού είχε περάσει την πρώτη εφιαλτική νύχτα της περιπέτειάς του. Ο Γιώργος, ο ένας από τους τρεις γιους του, είχε φύγει το απόγευμα της Πέμπτης από το σπίτι τους στους Αμπελοκήπους της Αθήνας. Το ίδιο βράδυ τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ενημέρωσε για την εξαφάνιση. «Από το μυαλό μου περνούσαν χιλιάδες σκέψεις, που μ' έκαναν να τρέμω», λέει στην «Ε» ο Θόδωρος. Γεννήθηκε στη Νότια Αφρική, είναι παιδί μεταναστών και έχει σπουδάσει ναυπηγός-μηχανολόγος. Ενα ατύχημα, όμως, τον έκανε ν' αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό. Εγινε μηχανικός υπολογιστικών συστημάτων και η εξοικείωσή του με το Δίκτυο είχε αρχίσει από την εποχή που το Ιντερνετ στην Ελλάδα ήταν ακόμα στην πρωτόγονη μορφή του. Μαθητής της Ε' Δημοτικού, ο Γιώργος είναι ένα ανήσυχο παιδί. Παρακολουθεί ώρες τον πατέρα του να ασχολείται με τους υπολογιστές τους κι έτσι έμαθε κι αυτός, όχι μόνο τα βασικά αλλά και πολλά άλλα που θεωρούνται «προχωρημένα» για την ηλικία του.

«Συνήθιζε, λέει ο Θοδωρής για τον γιο του, να πηγαίνει τα απογεύματα σε Ιντερνετ καφέ, να κάθεται λίγο και όταν σκοτείνιαζε η μέρα με έπαιρνε τηλέφωνο να πάω να τον πάρω. Το απόγευμα της Πέμπτης, όμως, δεν με πήρε». Πήγε σπίτι και τα άλλα δύο αγόρια του, ο Λευτέρης, 10 ετών και ο Αντώνης, 8 ετών, του είπαν ότι ο Γιώργος είχε φύγει. «Αρχισα να ψάχνω, πήγα εκεί όπου πήγαινε, τίποτα».

Οταν ξημέρωσε η Παρασκευή έστειλε τα e-mail στους τηλεοπτικούς σταθμούς. «Μου τηλεφώνησαν για να βγω στα κανάλια, το εκτίμησα πολύ αλλά δεν ήμουν σε θέση να βγω στην τηλεόραση». Ηταν μαύρη η Παρασκευή που πέρασε. Στο Δίκτυο κυκλοφορούσε με ταχύτατους ρυθμούς το απεγνωσμένο του μήνυμα.

Λάμβανε πολλά μηνύματα συμπαράστασης από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Από τη Θράκη και τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη. «Κάντε κουράγιο», «Ο Θεός είναι μεγάλος» και πολλά άλλα. Απλοί άνθρωποι, γυναίκες, ιερωμένοι, το Λιμενικό, που του έγραφε ότι θα βάλει τη φωτογραφία του μικρού στα καράβια, το Μετρό που θα έβαζε τη φωτογραφία στους σταθμούς, το Χαμόγελο του Παιδιού, μια ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών, η DHL, που τον ενημέρωσε ότι τύπωσε τη φωτογραφία του Γιώργου και την έδωσε στους οδηγούς που κάνουν τις μεταφορές, μια κοινωνία που δείχνει ότι δεν είναι κούτσουρο σε ανθρώπινες δύσκολες στιγμές.

Πέρασαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και στις 2.30 χτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού του. Ηταν από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Ο μικρός είχε περάσει τη νύχτα περιπλανώμενος «ευτυχώς χωρίς άλλα προβλήματα - και είχε βρεθεί σε έναν πολυχώρο στην περιοχή του Ρέντη. Είχε καταλύσει στο Ιντερνετ καφέ του πολυχώρου, όπου έπαιζε παιχνίδια στον υπολογιστή. Οταν είχε φύγει είχε μαζί του 30 ευρώ. Είχε ξοδέψει τα 15. Μόνος του μετά πήρε ένα ταξί και του είπε να τον πάει στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Ολα καλά, λοιπόν. Και τώρα, και οι δύο, πατέρας και γιος, μπορούν να βλέπουν μαζί τα μηνύματα συμπαράστασης που συνέχιζαν να καταφτάνουν ακόμα και χθες...

kkyr@enet.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 02/06/2005