Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ (ΕΒΡΑΙΩΝ) ΚΑΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ - Σφοδρή ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

undefined

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01458 ] [ 2010.04.04 00:00 ]

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ (ΕΒΡΑΙΩΝ) ΚΑΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ - Σφοδρή ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

Σφοδρή ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

http://tvxs.gr/news/κόσμος/σφοδρή-ισραηλινή-αεροπορική-επιδρομή-στη-γάζα

07:50 - Παρ 02/04/2010

Την ίσως σφοδρότερη αεροπορική επιδρομή από τη λήξη της περσινής επέμβασης στη Λωρίδα της Γάζας, πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο ισραηλινός στρατός. Ισραηλινά αεροσκάφη και ελικόπτερα βομβάρδισαν τουλάχιστον επτά στόχους στη Γάζα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 3 παιδιά. Σήμερα, το Ισραήλ απείλησε τη Χαμάς ότι θα εξαπολύσει νέα εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση αντιποίνων αν δεν σταματήσει η ρίψη ρουκετών κατά των εδαφών του.

Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους αλλά και με αυτόπτες μάρτυρες, 4 επιδρομές έγιναν κοντά σε καταυλισμούς στην πόλη Khan Younis, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ενώ άλλος πύραυλος έπληξε ένα εργαστήριο παρασκευής τυριού στην ίδια πόλη, τα θραύσματα του οποίου τραυμάτισαν τα 3 παιδιά. Επίσης, ελικόπτερα πραγματοποίησαν δύο επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό Nusseirat, καταστρέφοντας ένα χυτήριο.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό οι επιδρομές έγιναν ως απάντηση στην εκτόξευση νέα ρουκέτας από Παλαιστίνιους μαχητές, που έπληξε τα ισραηλινά εδάφη στα σύνορα με τη Γάζα, χωρίς ωστόσο να τραυματίσει κανέναν. Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι, υποστήριξαν δε ότι οι επιδρομές είχαν στόχο εργαστήρια Παρασκευής όπλων και αποθήκες λαθραίων προϊόντων.

Η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Γάζας έχει ενταθεί τον τελευταίο μήνα μετά το θάνατο ενός Ταϊλανδού εργάτη από παλαιστινιακή ρουκέτα που έπληξε την περιοχή Netiv Ha'Asara. Μέσα στον Μάρτιο, Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν τουλάχιστον 20 ρουκέτες προς τα ισραηλινά εδάφη, με τον ισραηλινό στρατό να πραγματοποιεί τουλάχιστον 6 αεροπορικές επιδρομές ως απάντηση.

«Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί καμία απόπειρα που θα έχει ως αποτέλεσμα να πληγούν οι πολίτες του και ο στρατός του θα συνεχίσει να επιχειρεί εναντίον οποιουδήποτε χρησιμοποιεί την τρομοκρατία εναντίον του», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού μετά την χθεσινή σοβαρή αεροπορική επιδρομή.

«Αν η ρίψη ρουκετών κατά του Ισραήλ δεν σταματήσει, φαίνεται ότι θα αναγκαστούμε να ενισχύσουμε τη δράση μας κατά της Χαμάς», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Σιλβάν Σαλόμ σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ.

«Δεν θα επιτρέψουμε να δούμε εκ νέου τρομοκρατημένα παιδιά στα καταφύγια και αυτό, τελικά, θα μας αναγκάσει να εξαπολύσουμε μία νέα στρατιωτική επιχείρηση. Ελπίζω να μπορέσουμε να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, αλλά είναι μία από τις επιλογές που έχουμε, κι αν δεν έχουμε άλλη λύση, θα την χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον», πρόσθεσε ο Σαλόμ.